Blog

Koen Goris Stoked Mobile Tour Austria: Episode 3

Koen Goris Stoked Mobile Tour Austria: Episode 3 Koen Goris Mobile tour Austria Episode 3: powered by Stoked Boardshop - Ride Snowboards -  Snowbite -  O'Neill


 


Ik reis door van Stubai naar Kaltenbach en hier is het prachtig weer met temperaturen rond het vriespunt.
Mijn mobilehome staat beneden aan de kabelbaan van Hochfugen waar geen verbodsborden voor campers staan, chill. Na een dagje pistes cruisen ontmoet ik de zweed, Hofman. Hij is de mede eigenaar van het merk Fürberg Freeride boards. We zien al snel dat Freeriden bij ons beiden in het bloed zit en we spreken af om de dag erop te gaan knallen.

Een beetje hiken en dan rijden we een zeer mooie flank vol drops met goeie condities.
We droppen ook een zieke couloir in en dan voel je onmiddellijk dat je leeft. Hier wordt op 7 februari een 4star Freeride World Tour competitie gereden dus je kan je al iets voorstellen bij de moeilijkheidsgraad.

Na deze poederdagjes en een ziel gevuld met wit goud rij ik terug naar Mayrhofen. Daar wacht Pro Freestyle Skiër en saisonnier Bram Cooreman mij op. Dankzij zijn reisorganisatie "Wacco Travels" kan ik mijn spartaans leventje in de Mobilehome een drietal dagen omruilen voor een 4Sterrenhotel met een 5 gangen menu en een ontbijt om van te dromen. We hitten samen de dikste cliffdrops en ik moet zeggen dat ik de beentjes goed heb moeten gebruiken. Kudos Bram !

De volgende weken wordt het warmer in de bergen. Het lijkt wel maart, ideaal om te camperen en parklaps te gaan hitten. Samen met Stoked sponsored snowboarder Kevin Trammer knallen we de grootste lijn op dit moment in het Mayrhofen Penken Park. De Shapers zijn intussen druk bezig om de Pro Line af te werken. De jonge boys pikken mijn advies goed op en Trammer knalt al snel smoothe 5's en 7's langs alle kanten. 

Bij mij begint de FS9 en BS7 er ook lekker in te zitten dus tijd voor wat competitie. We trekken naar het mooie Schöneben voor de Qparks snowboard tourstop: Battle Rojal. Ondanks het hoge niveau zit ik in de finale en eindig op een 6de plaats wat mij weer een pak punten oplevert. Goed geamuseerd en dikke tricks gesmeten. Life is good :)

Tot volgende week, dan releasen we een "BOEMME" editje dat Piwi heeft gefilmd afgelopen weekend met mijzelf en Trammer in de hoofdrol.

Keep Riding, Stay Stoked!
Koen Goris

Laatst bijgewerkt op